2013. május 24., péntek

Otthoni munka tanároknak


A pedagógusok nagyon jó helyzetben vannak, ugyanis rengetegen keresnek magántanárt, főleg a nyári pótvizsga időszakban. Taníthatunk csoportosan, vagy vállalhatunk egyéni foglalkoztatást is, teljesen rugalmasan, akár a saját otthonunkban is fogadhatjuk a tanulni vágyókat.

A pedagógusi diploma legnagyobb előnye, hogy a szülők bizalommal fordulnak az emberhez, mert tudják, hogy tanultak oktatás- és neveléselméletet is, így a lehető legszakszerűbben tudnak tanítani. Teljesen mindegy, hogy ének-zenét, kémiát vagy nyelvet oktatunk, mindre van igény.

A saját szabadidőnkhöz alakíthatjuk a magántanulók fogadását, akár saját kis sarkot is kialakíthatunk a tanítványok számára. A magántanítás sokkal jövedelmezőbb, mint az általános vagy középiskolai tanítás, és az alacsony pedagógusi fizetés mellé rendkívül jó kereset kiegészítés lehet.

Magántanárként jól kereshetünk - akár a saját otthonunkban is


Jó, ha ismerősök viszik a jó hírünket, az emberek bizalmasabbak, ha személyes ajánlás útján történik a tanárválasztás. Van más lehetőségünk is: hirdethetünk online apróhirdetési portálokon, kihasználhatjuk a közösségi média előnyeit, de a helyi napilapba is betehetjük a hirdetésünket.

Egészen kicsiktől a felnőttekig bárkit oktathatunk, higgyük el, számtalan felnőttnek is okoz gondot a tanulás, és szüksége van segítségre. Meghatározhatunk korosztályt is, van, aki az egész picik nyelvén ért jól, mások pedig felnőttekkel tudnak a legjobban kijönni.

Mindig annyi magántanulót vállaljunk, amennyi még nem teher. Ha hétköznaponként fáradtak vagyunk délutánra vagy estére, akkor inkább csak a hétvégére időzítsük a tanítást. Megfizethető áron dolgozzunk, esetleg adjunk csoportos kedvezményt is. Ha valamilyen oknál fogva nem tudunk órát tartani, ne felejtsük el értesíteni a tanulóinkat, különben rossz hírünket kelthetik, hogy megbízhatatlanok vagyunk.

Lehetőleg ne zavarjon senki bennünket, amikor otthon tanítunk. Zárjuk el a kisállatokat, kérjük meg a családot, hogy ne zavarjanak. A telefont is kapcsoljuk ki, vagy legalább némítsuk el. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése