2013. június 24., hétfő

Otthoni munka diploma nélkül

Vajon lehet-e otthoni munkát végezni úgy, hogy nincs az embernek diplomája? Mennyit számít a végzettség? Ezt nézik vagy a tapasztalatot inkább? Erre keressük a választ.
Tény és való, hogy a diploma nagyon sok helyen számít, de az otthoni végezhető munkáknál azonban nem feltétlenül ez az elsődleges dolog, amit egy munkáltató megnéz. Rengeteg egyszerű otthoni munka van, amihez a tapasztalaton és a gyakorlaton túl nem szükséges végzettség.

Természetesen egy diploma sosem árt, ha mégis úgy döntenénk, hogy "normál" módon, nem otthonról dolgozunk. Érdemes lehet otthoni munka mellett akár egyetemre járni, a rugalmas beosztás erre lehetőséget ad. A fizikai munkák, összeszerelés, szövés vagy csomagolás inkább gyakorlati munka, ilyen szakmákat nem lehet elsajátítani az egyetemeken.
Nem feltétlenül kell minden otthoni munkához diploma


Internetes munkáknál már inkább várhatnak el mondjuk egy-egy informatikus végzettséget, de akkor sem feltétlenül követelik meg a diplomát. A diploma inkább egy biztosíték arra, hogy a munkavállaló tanulta a dolgot, és elvileg ért hozzá.

Fontos, hogy ne keverjük ide most a szakmai munkákat. Természetesen egy otthonról dolgozó tanárnál alapkövetelmény a pedagógusi végzettség, ahogy egy gépészmérnöknek is van diplomája attól még, hogy otthonról tervez. Itt elsősorban a könnyű otthoni munkákról van szó.

Amennyiben nem tüntetik fel külön a hirdetésben, hogy az állás pozíció megköveteli a diplomát, akkor valószínűleg nem lesz rá szükség. Ettől még persze ártani nem árt, ha van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése