2013. május 2., csütörtök

Alkalmi otthoni munka

Vannak, akik képesek vállalni rendszeresen másodállást, vagy iskola mellett akár teljes munkaidős munkát, de a legtöbben nem tudják összeegyeztetni a biztos állásukat egy másikkal. A pénz viszont mindig jól jön, így érdemes lehet bevállalni alkalmi otthoni munkát.


Számtalan előnye van az otthoni munkáknak, akár alkalmanként végezve is

Lehet az otthon végezhető munkákat rendszeresen, mintegy főállásban csinálni, vagy csak este, vagy kizárólag hétvégén, de ha nagyon sűrű a napirendünk, akkor csak alkalmanként. Felmerül a kérdés: milyen alkalmi munkát lehet otthonról végezni?

Informatikusként számtalan munkát lehet otthonról elvégezni, kezdve a programozói munkáktól a komplett honlapkészítésen át a grafikus munkákig. Lehet alkalmi fordítói munkát is vállalni, vagy az otthonunk melegében hajat vágni, műkörmöt készíteni, újságcikket írni.

Olyan munkákat lehet csinálni, amihez nem feltétlenül szükséges a személyes jelenlét. Az alkalmi munkákat jellemzően nekünk magunknak kell keresni, mert a munkaadók elsősorban hosszútávon keresne otthonról dolgozó munkatársat.

Hogy hogyan? Hirdethetjük szolgáltatásunkat  a közösségi portálokon az ismerőseink között. Kis szerencsével az ismerősök megosztják a bejegyzésünket, és így még több emberhez eljut a hírünk. Készíthetünk saját személyes honlapot, amit hirdethetünk, és onnan is jöhetnek megrendelések.

Alkalmi otthoni munka


Nagyon fontos, hogy mindig annyi munkát vállaljunk el alkalmanként, amennyit el tudunk végezni. Nyilvánvalóan azért nem keresünk állandó munkát főállásban vagy másodállásban, mert nincs annyi időnk rá. Inkább mondjuk a megrendelőnek, hogy lassabb ideig tart a projekt elkészítése, mint, hogy veszni hagyjunk egy jól fizető munkát.

Attól, hogy valami alkalmi munka, nem szabad húzni-halogatni a dolgot. A megrendelő tisztességesen fizet, nekünk pedig kutya kötelességünk időre befejezni a munkát, ha már egyszer elvállaltuk.

Elképzelhető, hogy az alkalmi otthonról való dolgozás annyira bejön, hogy rendszeressé válnak a megrendelések. Soha ne hagyjuk ott a már meglévő munkahelyünket a bizonytalanért, gondoljuk át jó alaposan, mielőtt helyrehozhatatlan károkat okoznánk. Amennyiben a megrendelések szaporodnak, és képesek vagyunk eltartani magunkat az otthoni munkával, már érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy kilépjünk a másik munkahelyről. Ám érdemesebb inkább két vasat tartani a tűzben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése