2013. május 10., péntek

Otthoni munka diplomásoknak

Bár viszonylag kevés otthoni munkánál követelik meg a diploma meglétét, általában előny, ha rendelkezünk szakirányú felsőfokú végzettséggel. Hogy miért is? A munkaadók sokkal bátrabban mernek komplexebb feladatokat is ránk bízni, ezáltal több pénzt kereshetünk. Vannak olyan munkakörök, amelyek megkövetelik a diploma mögött levő tudást, ezért mindenképpen hasznos dolog, hogy rendelkezünk szakirányú végzettséggel.

Tanári végzettséggel bátran vállalhatunk korrepetálást. Valljuk be, az emberek sokkal szívesebben engedik el a gyermekeiket egy végzett pedagógushoz, mint egy végzettség nélküli emberhez. Mehetünk házhoz, de akár fogadhatjuk a diákokat a saját otthonunkban is. A munkaidő teljesen rugalmas, végezhetjük mellékállásban, de akár lehetünk főállású magántanárok is.

Dolgozhatnak, tervezhetnek otthon a mérnökök is. Ma már számtalan olyan szoftver van, amivel a számítógép mellől is megtervezhetünk például egy-egy épületet, mind építészetileg, mind gépészetileg. Ez a munka jellemzően csak részben végezhető otthonról, de mindenképpen megköveteli a mérnöki tudást, a diplomát.

Sok jó informatikus van a világon, és előnyt élveznek azok, akik rendelkeznek megfelelő végzettséggel hozzá. Ez általában inkább a távmunkánál előnyös, hiszen akkor egy konkrét cégnél dolgozunk, csak nem a cég telephelyén, hanem otthoni munkakörnyezetben.

Diplomásként is számtalan lehetőségünk van otthonról dolgozni


Szintén távmunkában előny valamilyen nyelvi diploma megléte, így könnyebben kaphatunk otthoni fordítói munkát.

Akár jogi irodát is berendezhetünk az otthonunkban, ha van erre alkalmas helyiségünk. Bár ezzel a lehetőséggel viszonylag kevesen élnek, de ha nem tudunk elhelyezkedni valamilyen ügyvédi irodánál, és nem szeretnénk külön irodahelyiséget bérelni, akár otthonunk egy kialakított része is funkcionálhat irodaként. Ehhez a munkavégzéshez elengedhetetlen a jogi diploma és a szakvizsga megléte.

Természetesen a felsoroltakon kívül számtalan lehetősége van egy diplomásnak otthonról dolgozni akár főállásban, akár másodállásban. Gondoljuk végig, hogyan tudnánk otthonról hasznosítani a végzettségünket. A legtöbb végzettség valamelyik részét lehet otthonról végezni, de kivételek természetesen mindig vannak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése