2013. április 25., csütörtök

Otthoni munka: szövegírás

A szövegírás az egyik legjobb otthoni munka azok számára, akiknek kiváló a helyesírásuk, és szeretik a kreatív, írói tevékenységeket. Legyen szó rövid cikkekről, újságírói jellegű munkáról, vagy egy-egy portál teljes tartalomkezeléséről, szöveg mindenhová kell.

Az első és legfontosabb dolog természetesen a kiváló helyesírás. Általában nincs korrektúrázó személy, aki kijavítaná utólagosan a munkánkat, így érdemes mindig körültekintően dolgozni, a végeredményt többször átolvasni. Néha kérhetnek újságíró végzettséget vagy felsőfokú kommunikációs diplomát. Ez azért szükséges, mert a megrendelő így biztosra megy, hogy a munkavállaló ért is az íráshoz. Általában kifejezetten újságírói munkákhoz kérik a diplomát.

A szövegírás otthon is végezhető, kézzel, géppel


 

 Jó, ha rendelkezünk referenciákkal. Egy-két munkát elvállalhatunk ingyen, csak azért, hogy később referenciaként felhasználhassuk. Akár indíthatunk saját blogot is, amit belinkelhetünk a megrendelőnek. Ha ingyenes próbacikket kérnek tőlünk, akkor azt érdemes elvállalni, hiszen ez alapján döntik el, mennyire vagyunk kompetensek.

Az otthoni szövegíró munkák esetében általában darabra fizetnek vagy karakterszámra, nem pedig órabért. Gyakran kérik a megrendelők, hogy mi magunk adjuk meg, mennyiért vállaljuk. Ne mondjuk túlságosan alacsony árat, de nagyon magasat se, próbáljuk belőni az aranyközéputat.

A legjobb, ha rendszeres a szövegírói munka, de elképzelhető, hogy csak alkalmi. Ne adjuk fel, próbálkozzunk minél többször, és minél több munkát tudunk megcsinálni, annál több pénzt kereshetünk.


2 megjegyzés: