2013. április 23., kedd

Otthoni munka baba mellett

Kisgyermek mellett nem könnyű mással foglalkozni, hiszen az anyaság általában teljes munkaidős tevékenység. Mégis sokan szeretnének valami elfoglaltságot a gyermeknevelés mellett. Sokan beiratkoznak valamilyen tanfolyamra, egyetemre vagy főiskolára, mások pedig dolgozni szeretnének.

Gyermek mellett nem lehet vállalni napi nyolc órás állást, de még négy órásat is alig, ha nincs, aki vigyázzon a babára. Sok anyuka vág bele ilyenkor az otthoni munkába, hiszen jó kiegészítés, elfoglaltság, és nem kötött helyhez.

Gyermek mellett is lehet dolgozni otthonról


Ha bármikor gond van a babával, egyszerűen csak félbehagyják a munkát, majd visszatérnek hozzá, nincsen főnök, aki azon problémázna, hogy nem végzi a dolgát. Akár akkor is lehet dolgozni, amikor a gyermek alszik, vagy amikor a másik szülő tud vigyázni rá.

A kisgyermeket nem tudjuk kizárni az életünkből a munka idejére, és nem is szabad. Érdemes a babával egy szobában dolgozni, nem magára hagyni, így észrevehetjük ha valamire szüksége van. Akár a szoba másik végében is felépíthetjük a dolgozósarkot, vagy ha gépes munkánk van, akkor oda tehetjük  a számítógépet.
A szülőnek jót tesz a munka, leköti az idejét, és nem mellesleg nem esik ki a munka rutinjából. Sok GYES-en, GYED-en lévő szülőnek okoz gondot a munkába való visszatérés, ha a gyerek óvoda érett, de aki a gyermek mellett is dolgozik, annak ez nem fog gondot okozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése