2013. július 3., szerda

Internetes munka diákoknak

A mai világban a fiatalok már profik a számítógéppel kapcsolatos dolgokban és könnyedén tudják használni az internetet. Kérdés az, hogy ezt hogyan tudják kamatoztatni?
Sok diákszövetkezet biztosít otthoni munkát diákok számára. Ezek általában projekt alapú melók és főként informatikai vagy fordítói munkák. Ahhoz, hogy ilyen jellegű munkát megcsípjél, figyelned kell a diákszövetkezetek honlapját, ahová felteszik az állásokat. Minden esetben odaírják a munkához, ha az otthonról is végezhető! Természetesen nem árt bizonyos időközönként felkeresni a céget, de zömmel otthonról kell bedolgozni, betartani a határidőket. A pénzt a diákszövetkezeten keresztül fogod a bankszámládra kapni. Mindig kalkuláld bele a feltüntetett összegbe, hogy az bruttó, abból még le kell vonni 16%-ot. A nettó diákmunka órabér 449.-, ezalatt nem dolgoztathatnak!

Diákok dolgoznak

Diákok nemcsak diákszövetkezeten keresztül tudnak internetes munkát vállalni. Ők is nyugodtan jelentkezhetnek az interneten fellelhető otthoni munkalehetőségekre. (Legyél nagykorú, tehát 18+ éves, mert nem fognak alkalmazni sehol!) A tanulók nagyon gyorsan tudnak alkalmazkodni az igényekhez, az iskola miatt valószínűleg kevesebbet tudnak dolgozni, és az esetek nagy többségében nem kapnak ugyanolyan fizetést, mint a "felnőtt" munkavállalók. Csak akkor érdemes közölni, hogy diák vagy, ha a munka sok, neked pedig kevés időd van elvégezni, de akkor viszont tényleg szóljál, így nem lesz belőle a jövőben probléma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése