2013. január 19., szombat

Otthoni munkák: a borítékolás és adatrögzítés

Sok olyan otthoni munkát hirdetnek, ahol borítékolni, adatot rögzíteni, nyomtatni vagy egyéb adminisztrációs feladatot kell ellátni, és ezért pénzt kapunk. Állítólag.

Az esetek 99%-ában ezek átverések. Miért bíznának ilyen feladatot soha nem látott embereknek a cégek, amikor egyszerűen elintézhetné a titkárnő? Sokkal több pénzbe kerül a kinyomtatott lapokat elszállíttatni, mint amennyiért egy helyi titkárnő megoldaná a feladatot.

 

A borítékolással is vigyázni kell, főleg, ha a cég még arra is kér, hogy saját zsebből adjuk fel őket postán, és majd utólag kifizet. Valószínűleg soha nem fogjuk látni a pénzünket, viszont a cég jól jár, mert kvázi ingyen feladatta a leveleket.

A legtöbb ilyen munka sajnos nem is létezik, hanem a tájékoztató megküldéséért pénzt kérnek, a gyanútlan otthoni munkavállaló pedig elutalja, és azt a tájékoztatót kapja meg a pénzéért, hogy hogyan verjen át másokat ugyanezzel.

Az adatrögzítési, borítékolási munkák mindegyike helyhez kötött, valós munkahely, általában titkári, titkárnői pozíció, de szinte soha nem otthoni pénzkereseti forrás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése