2013. január 19., szombat

Hirdetések, amik átverések lehetnek

Amikor valaki könnyű munkával, szakképzettség nélkül ígér sok pénzt, az az esetek 99%-ban hazugság. Ahhoz, hogy tényleg komoly jövedelemre tehessünk szert, muszáj legalább egy területen kiemelkedőnek lennünk.

Óvakodjunk tehát az olyan hirdetésektől, amik nagy fizetést ígérnek, szinte semmi munkával. Ezek szinte mindegyike piramisjáték, ezek hazánkban szigorúan tiltottak.

Az ingyenes e-mail cím feltüntetése sem ébreszt túlságosan nagy bizalmat az álláskereső számára. Nem állítom, hogy minden ingyenes e-mail címet megadó hirdető állásajánlata valóban kamu, de azért jobb az óvatosság, először önéletrajz elküldése nélkül érdeklődjünk a munkáról. Ha a válaszban nem kapunk semmi érdemi információt, ne foglalkozzunk a továbbiakban vele, mert nagy valószínűséggel átverésről van szó.

A csalók sokszor rendes, normális állásnak tüntetik fel a portálokon a munkát, és csak később derül ki, hogy esetleg valamilyen pilótajátékba, MLM-be, vagy egyéb, pénzbe kerülős munkába akarnak beszervezni embereket. Csak akkor érdemes megadni a (nagyon) személyes adatainkat már az első e-mailben, ha céges címet adott meg a hirdető. Természetesen ekkor sem lehetünk 100%-ig biztosak abban, hogy a munka nem átverés.

Ha a válasz e-mailben megírja a hirdető, hogy néhány száz vagy ezer forintért elküldi a részletes tájékoztatót a munkával kapcsolatban, soha ne fizessünk! A semmiért néhány száz forint is nagyon sok pénz! Hogy mit is tartalmazna az a bizonyos tájékoztató? Azt, hogy mi is ajánljuk ezt a munkát ismerősöknek és ismeretleneknek, a befolyt összeg, amit a tájékoztatóért fizetnek a gyanútlanok pedig a miénk. Semmi valós munka vagy pénzkereset nincs az egész mögött, kizárólag a mások jóhiszeműségéből kereshetünk pénzt.

Nem baj, ha kissé gyanakodva kezeljük a neten található otthoni munkák sokaságát, amik osztódással szaporodnak a különböző álláshirdetési portálokon.


Egy megbízható oldal, ha dolgozni szeretnél:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése